Tuinontwerp

Geplaatst: juli 24, 2015 in Tuin
Tags:, , , ,

Tuinontwerp
Een tuin aanleggen of herinrichten is een uitdagende bezigheid die alleen maar leuker wordt naarmate het ontwerp ook een beetje duidelijke vorm aan gaat nemen. Er zijn echter een paar zaken waar je op dient te letten wil het ontwerp niet uitdraaien op een fiasco. Ook al heb je nog zo’n mooi ontwerp, als het eindresultaat geen connectie maakt met het huis of de positionering van de begroeiing niet in overeenstemming is met de zonnestand zal de tuin nooit naar je zin zijn.

Stappenplan
Met meten wordt de meeste tijd versleten zei men vroeger. Meten is zeker bij het ontwerpen van een tuin heel belangrijk. Bomen worden immers groot en gaan schaduw werpen. Het is daarom belangrijk dat je van te voren daar rekening mee houdt. Voordat de je de eerste spade de grond insteekt:

  • Maak eerst een wensenlijst van wat je wil. Meet de huidige tuin of de beschikbare lap grond op en maak eventueel wat foto’s.
  • Zoek op het internet naar een tuinontwerpmodule en voer de afmetingen in.
  • Breng de elementen aan die al aanwezig zijn. Hieronder vallen het huis en andere opstallen maar ook bijvoorbeeld een boom.
  • Geef je ideeën een plaats op de plattegrond.
  • Als alles er staat ga je kijken of je ook echt al die ideeën de benodigde ruimte kan geven, waarbij je ook let op de baan van de zon.
  • Maak er een 3D ontwerp van of probeer het voor jezelf te visualiseren. Is het ontwerp in harmonie met de woning?
  • Hoe ga je het ontwerp concreet uitvoeren en in een later stadium het onderhoud ervan bijhouden?

Eindresultaat
Ben je helemaal tevreden dan pas maak je het definitieve tuinontwerp. Met deze methode loop je de minste kans op fouten die je later alleen maar extra geld kosten. Een tuin aanleggen kost immers als meer dan genoeg. Voor een tuinontwerp waarin veel groen voorkomt hou je er ook het best rekening mee dat deze pas na enkele jaren op zijn mooist zal zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s