Waterdicht maken van een kelder

Geplaatst: augustus 21, 2015 in Isolatie
Tags:, , ,

Waterdicht maken van een kelder
De op betere stand gebouwde oudere huizen zijn regelmatig onder keldert met een beloopbare ruimte. Deze deed dienst als opslagplaats voor de wintervoorraad of drank. Door de jarenlange invloed van infiltrerend grondwater zijn veel van deze kelders niet meer geschikt om er lang in te vertoeven of om voedsel in op te slaan. Muren zijn beschimmeld, tranen en in het ergste geval heb je in de natte seizoenen zelfs last van plasvorming op de vloer.

De gemetselde kelder
Wanneer door de tand des tijds stenen poreus geworden zijn haal je eerst alles weg wat los zit. Pleister- en tegelwerk, gebroken stenen en verpulverde specie. Uitgevallen voegen, scheuren en barsten repareer je vervolgens met gewone specie. Het is verstandig om vervolgens een zoutsuper aan te brengen. In onze lage landen is het grondwater enigszins zoutig en zoals bekend houdt zout vocht vast. Na het aanbrengen van een waterafstotend hechtmiddel maak je een complete binnen bekuiping met een waterafstotende mortel.

Gegoten betonkelder
Wanneer het huis goed gebouwd is mag deze in principe niet doorslaan. Onwillekeurig kunnen echter toch door verzakking, trillingen of inferieure kwaliteit van het betonmengsel er scheuren en dientengevolge lekken ontstaan. Polyurethaan injecties bieden dan de meest ideale oplossing. PU wat in aanraking komt met water vormt een waterdicht zachtschuim. Zodra er PU onder hoge druk in de muur geïnjecteerd wordt ontstaat er in het beton een flexibele waterafstotende laag waarmee voor altijd het vochtprobleem is verholpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s